Aandacht voor schisis: Mini-loop voor kinderen met en zonder schisis op 20 september 2015

aandacht schisis operatie glimlach

Operatie Glimlach

Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben Dokters van de Wereld en de BOSK de handen ineen geslagen voor kinderen met een schisis en/of andere gezichtsafwijking in eigen land én in ontwikkelingslanden.

Tijdens de Mini-Loop van de Dam tot Damloop in Zaandam op zondag 20 september 2015, zetten kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 13 jaar zich in om aandacht te vragen voor het kind met schisis. Doel is om samen met 50 kinderen 25.000 euro aan sponsorgeld op te halen, waarmee projecten van de BOSK en Dokters van de Wereld kunnen worden gefinancierd. Doen jullie ook mee?

Operatie Glimlach: aandacht hier en daar!

Overal ter wereld worden kinderen met een schisis of een andere gezichtsafwijking geboren. Voor ouder en kind begint dan een heftige tijd. In Nederland is dat een tijd van veel operaties en leren leven met een gezicht dat er iets anders uitziet dan mensen gewend zijn. In ontwikkelingslanden is het een tijd van wanhoop, want operaties zijn vaak te duur en hun toekomst ziet er somber uit. Kinderen met een schisis worden in deze landen buitengesloten van de gemeenschap. Ze kunnen vaak niet eten of drinken door het ontbreken van goede chirurgische zorg. Wij willen het lot van deze kinderen verbeteren – en jij kunt ons daarbij helpen!

Help jij mee?

We zijn op zoek naar kinderen in de leeftijd tussen 4 en 13 jaar, met of zonder schisis, die het leuk vinden om mee te lopen en op die manier hun steentje bij te dragen. Kinderen lopen afhankelijk van hun leeftijd een afstand van 0.6 tot 2.2 kilometer. Samen maken we er een mooie & leuke dag van! De kinderen krijgen van ons een speciaal hardloop T-shirt, bouwstenen voor een spreekbeurt en informatie waarmee ze aan bekenden kunnen vertellen waarom het belangrijk is dat ze gesponsord worden. Wij begeleiden de ouders met het ophalen van sponsorgeld en ze krijgen hun eigen online actiepagina.

Wil jij ons helpen kinderen enthousiast te maken om mee te doen en hen op die manier iets voor een ander kind te laten betekenen? Laten we er samen naar streven zoveel mogelijk deelnemers te werven, en daarmee een zo groot mogelijke opbrengt te behalen. Dan maken we ook dit jaar van ‘Operatie Glimlach, hier en daar!’ een groot succes!

Klik hier om je aan te melden!

aandacht schisis operatie glimlach

Operatie Glimlach

3 reacties

  1. Care4Tina heeft I n April de 6e medische missie in Xian ( China) afgerond. In totaal 218 kinderen met een schisis geopereerd.

  2. Ik loop zowiezo de dam tot dam (individueel). Kan ik me ook laten sponsoren voor schisis?

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*