De nieuwe eigenaar van schisiservaringen.nl

Mijn naam is Jannie. In 2011 werd mijn zoon Alex geboren met een linkszijdige volledige schisis (lip, kaak gehemelte en huig).

Er was destijds maar weinig online te vinden over schisis. Ik ontdekte schisiservaringen.nl en zo leerde ik Marleen Hartog kennen, schrijfster van het boek ‘Geboren met een schisis’ en oprichtster van schisiservaringen.nl. In 2014 en 2015 schreef ik gastblogs voor deze site. Met als missie; mooie, aangrijpende en misschien zelfs grappig ervaringsverhalen delen. Deze missie mag ik nu voort zetten als eigenaar van schisiservaringen.nl

Schisis komt niet in mijn familie voor. Bij Alex is onderzoek gedaan naar zijn schisis, waaruit bleek dat hij een niet erfelijke schisis had. Ik liep in die tijd met een nog ongediagnosticeerde Coeliakie (glutenintolerantie). Daardoor had ik voor zowel mezelf als de ongeboren baby onvoldoende noodzakelijke voedingsstoffen.

In de eerste instantie schrok tijdens de 20 weken echo toen ik hoorde een zoontje te krijgen met een schisis. De medische molen begon te draaien en al snel volgden er meerdere echo’s waardoor metingen konden worden uitgevoerd en mijn, toen nog, ongeboren baby medisch volledig geïnspecteerd werd. Verder was hij gezond, dat was een grote opluchting!

Dit ventje was meer dan welkom, ook met zijn schisis. Wel schoot af en toe een angstige gedachte door mij heen; zou ik mijn zoontje wel mooi gaan vinden? Ik had al een gezonde, prachtige dochter gekregen. Zou ik deze baby wel net zo prachtig vinden?

Op 21 juni 2011 kwam Alex ter wereld. Hij was zo mooi! Wat viel zijn schisis mij mee. Stapelverliefd was ik op dit mannetje, ik kon mijn ogen niet van hem afhouden! Alex dronk ook nog eens goed, wat heerlijk!
Natuurlijk zijn er periodes waarin ik geleefd werd; bijna wekelijks naar het ziekenhuis, de operaties, voedingen die niet altijd even goed gingen en vaak oorproblemen. Toch is het leven van Alex grotendeels gelijk aan kinderen zonder schisis met net een beetje extra. Want Alex kan door zijn schisis én inventiviteit unieke trucjes