Stelling: ‘Artsen maken voldoende tijd vrij voor hun patiënten.’

In deze serie wordt telkens een aan schisis gerelateerde stelling voorgelegd. Een aantal mensen die bekend zijn met schisis geeft in dit artikel zijn mening over deze stelling.

Hoe denk jij over deze stelling?

Note: een discussie is prima, laten we echter elkaars mening respecteren.

 

Kimmy van der Wart
(1985)
Dochter met compleet dubbele schisis

“Bij ons schisisteam wordt er zeker voldoende tijd genomen voor de patiënten, en er wordt ook gekeken hoe ze het ons zo aangenaam mogelijk kunnen maken.”

 

 

 

 

Colinda Visser
(1969)
Dochter en zoon, beide geboren met een schisis

“Waar wij momenteel tegenaan lopen is dat het niet zo zeer aan de artsen ligt, maar dat de zorgverzekering de schisiskosten niet meer vergoed en dat ons kind eerst zelf het eigen risico moet betalen. Dat houdt dus in dat je kind vanaf 18 jaar ook nog eens het ‘slachtoffer’ wordt van zijn of haar handicap en daardoor wellicht zorg ontloopt. De artsen denken daar niet aan en geven je hier  van tevoren geen inlichtingen over. Dat vinden wij jammer. Niet ieder consult is nodig, en ondanks dat je kind zichzelf goed verzekerd heeft, draait ze toch nog op voor het eigen risico.

 

Ingrid
(1986)
Dochtertje en broer hebben een enkelzijdige volledige schisis

“Artsen doen dit wel, echter ze worden beperkt door de zorgverzekeraar. Ze krijgen beperkte tijd, moeten een bepaald aantal patiënten per dag zien en alles moet aan kwaliteitscriteria voldoen. Daarbij komt nog de berg administratie, wat verplicht gesteld wordt door de zorgverzekeraar. Veel artsen zouden graag meer tijd willen hebben voor hun patiënten. De chirurg die onze dochter heeft geopereerd neemt gelukkig tijdens operaties ruim de tijd. De operatie ervoor liep uit, en die van onze dochter ook, dus dat betekent in mijn ogen dat hij nauwkeurig werkt.”

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*