Fotoblog schisis: het resultaat van mijn behandeling in foto’s weergegeven

Meer online informatie over schisis, en dan voornamelijk in de vorm van veel persoonlijke ervaringsverhalen. Met het uitbrengen van mijn boek en het opzetten van deze website hoopte ik in deze behoefte te voorzien. Aan de positieve reacties te horen werpt dit zijn vruchten af. Fijn!
Veelvuldig heb ik de vraag gekregen of ik niet iets met foto’s kan doen. Foto’s waarop het resultaat van de behandeling is te zien. Hoe zag het eruit? En hoe is het geworden? Bij deze!

Fotoblog schisis – resultaat van mijn behandeling

lipspleet schisis foto

Een maand na mijn geboorte. Februari 1984.
Je ziet een stukje van het gehemelteplaatje dat ik in mijn mond droeg zitten.

resultaat lipsluiting foto schisis

Het resultaat van de lipsluiting. Deze foto is zo’n 2 maanden na de lipsluiting gemaakt. Het littekenweefsel is nog wat dik.

foto schisis resultaat operaties

1 jaar oud en ik heb al wat tanden. Mijn gehemelte wordt binnenkort gesloten. Aan mijn gezicht te zien heb ik daar duidelijk nog geen idee van!

foto schisis resultaat 7 jaar

7 jaar jong. De afgelopen 4 jaar zijn er driemaal buisjes in mijn trommelvliezen geplaatst.

foto schisis kaakoperatie bottransplantatie

Deze foto is gemaakt in 1994. Ik was toen 10 jaar oud en de volgende grote operatie zat eraan te komen: de kaakoperatie.

gebit ziekenhuisfoto schisis 1994

Tja, die tand zit niet bepaald op de goede plek… en moet verplaatst worden middels een bottransplantatie. Er zal een stuk bot uit mijn kin worden gehaald, welke vervolgens in mijn kaak wordt gezet.
Deze foto is gemaakt in het ziekenhuis. Voor menig schisispatiënt zal dit herkenbaar zijn; de kaakfoto’s waarbij je met grote klemmen je mondhoeken flink opzij moet trekken. En precies op het moment dat dit vervelend begint te voelen moet je altijd nog een stukje verder trekken…!

Kaakoperatie schisis foto bottransplantatie

In het ziekenhuis na de bottransplantatie. Deze foto had bijna niet bestaan: ik wilde absoluut niet dat er foto’s werden gemaakt, maar gelukkig heeft mijn moeder me zover gekregen dat ze deze foto mocht maken.
Toen ik in het ziekenhuis lag was Marco Borsato’s ‘De meeste dromen zijn bedrog’ een regelrechte hit. Het nummer werd elk uur gedraaid. Dit nummer is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn kaakoperatie.

operaties schisis behandeling foto's

Vier jaar later, in 1998, was het weer zover. Dit keer stond er een in- en uitwendige neuscorrectie op het programma, plus een lippenroodcorrectie.
Mijn broertje, ook geboren met een schisis, lag naast mij. Hij onderging zijn kaakoperatie. Lekker praktisch voor onze ouders.
Gevoelsmatig was dit mijn zwaarste operatie. Ik voelde me zoals ik eruit zie. Mijn broertje daarentegen voelde zich kiplekker. Hij vroeg op de uitslaapkamer al aan de verpleegkundige of ze een bordspelletje met hem wilde spelen!

operatie schisis foto

Weer thuis uit het ziekenhuis. Aan aandacht geen gebrek!

schisis foto operatie tussenschot neus rechtzetten

Mijn neustussenschot is rechtgezet in 2002, ik was hier 18 jaar en voelde me… tja, de tekst op mijn t-shirt zegt genoeg.

resultaat rechtzetten neustussenschot schisis

Gelukkig was het resultaat de operatie meer dan waard!

schisis correctie neusvleugel

Weer zo’n sexy foto! Een jaar na de vorige operatie werd mijn neusvleugel een stukje verplaatst. Dit omdat ik mijn neus niet symmetrisch genoeg vond, plus dat mijn ene neusgat veel groter was dan de ander. Deze operatie viel me ontzettend mee. Een paar bekers ziekenhuisyoghurt oplepelen en ik mocht weer naar huis.

foto schisis resultaat behandeling

Een selfie met een ouderwetse camera, 2 jaar na de laatste operatie. Mijn linkerneusgat is nog steeds niet mooi rond, maar mijn neus is weer een stukje smaller en daar ben ik blij mee. Zoals je ziet staan mijn tanden inmiddels geordend in mijn mond.

ziekenhuis operatie neuscorrectie schisis foto

Inmiddels ben ik expert in hippe gezichtsbekleding in de vorm van verband, toch besluit ik dat zo genoeg is. Dit is mijn laatste operatie, in 2007, op drieëntwintigjarige leeftijd.
Tijdens deze operatie is mijn neustussenschot verhoogd, zodat mijn neus nu wat langer is.

resultaat neuscorrectie schisis

Hier het zijaanzicht na de operatie. Hoewel de operatie geslaagd is en ik duidelijk verschil zie met ervoor, blijft mijn neus aan de platte kant in vergelijking met ‘normale’ neuzen. Een echte puntneus zal ik nooit krijgen, maar dat vind ik prima. Ik ben zeer tevreden met het algehele resultaat!

Hoewel de operatie geslaagd is en ik duidelijk verschil zie met ervoor, blijft mijn neus aan de platte kant in vergelijking met 'normale' neuzen. Een echte puntneus zal ik nooit krijgen, maar dat vind ik prima. Ik ben zeer tevreden met het algehele resultaat!

Ook nog een paar fotootjes van voor en van onderen.

Gebit schisis resultaat foto afdrukken

Kijk eens: een gipsafdruk van voor en na. Wat ben ik blij dat dit mogelijk is!

schisis plaatjes en beugels

De operaties zijn de grotere onderdelen van een schisisbehandeling. Toch komt er nog veel meer bij kijken. Neem bijvoorbeeld alle gehemelteplaatjes die ik heb gedragen vanaf mijn geboorte tot de gehemeltesluiting (bovenste rij). Op de onderste rij zie je 3 van mijn beugels. Ook heb ik jarenlang een blokjesbeugel gedragen. Tegenwoordig heb ik een permanent draadje achter mijn ondertanden lopen en ‘s nachts draag ik een hoesje om mijn boventanden.

schisis uitbehandeld resultaat foto

En om af te sluiten nog even een fotootje van hoe ik er tegenwoordig uitzie. Ongeveer dan, want ik heb geen persoonlijke assistent die mijn haar dagelijks met de stijltang bewerkt.

Overzicht van mijn operaties

1984 Lipsluiting
1985 Gehemeltesluiting
1988 Buisjes
1989 Buisjes
1991 Buisjes
1994 Kaakoperatie (bottransplantatie)
1998 Neuscorrectie (in- en uitwendig) en lippenroodcorrectie
2002 Rechtzetten neustussenschot
2003 Correctie neusvleugel
2007 Neuscorrectie

Overige
1994 – 2005 Orthodontie
1999 Bobbel op lip laten verwijderen onder plaatselijke verdoving
2008 Laatste controle kaakchirurg/schisisteam
Wat logopedie betreft was ik – zeker voor die tijd – een uitzondering, dat is namelijk nooit nodig geweest.

Reacties onderaan deze blog zijn van harte welkom! 🙂

Benieuwd naar mijn complete verhaal?

46 reacties

 1. Een mooi overzicht, met een fantastisch resultaat.

 2. Marijt Hoekstra

  Marleen, je bent een prachtig mens … in elk opzicht!
  Ik ben trots op je en blij dat jij mijn schoondochter bent!

 3. Jannie Bijlsma

  Knap dat je dit doet! Respect. Mooi overzicht zo, heel concreet; prettig! Resultaat mag er zijn!

 4. Ingeborg Uitentuis

  Wow en confronterend tegelijk! Je ziet de pijn en het “gedoe” op de foto’s terug. Dapper dat je dit zo deelt. En het doet mij beseffen wat mijn zoon nog voor zich heeft; veel operaties, pijn en heftige momenten. Daar sta ik gelukkig niet dagelijks bij stil. Mijn dochter van 6 heeft de foto’s ook gezien en maakt zich dus wel wat zorgen over haar kleine broertje. Deze fotoserie verbeeldt wat ze bij het schisisteam tegen mij zeiden toen ik er voor het eerst kwam: “het komt goed met de schisis, maar het is een lange weg er naartoe.”

  • Dankje Ingeborg. Gelukkig heeft dit allemaal plaatsgevonden met tussenpozen van jaren. Alles bij elkaar vind ik het zelf best indrukwekkend, terwijl als ik terugkijk op mijn behandeling ik dit niet zo ervaren heb. En ja, het is een lange weg. Ik denk (hoop) dat dit ook het een en ander verduidelijkt voor mensen die weinig tot niks van schisis weten en denken dat het ‘snel’ op te lossen is.

 5. Wat had ik destijds hier behoefte aan gehad. Dus enorm veel respect voor je. Mooi dat je dit deelt.
  Afgelopen week weer een bezoekje gehad bij het schisisteam met onze puberende zoon van 15 jaar. Momenteel alle aandacht op het beugelen.
  Stap voor stap gaan we naar de eindstreep……….

  • Hoi Marleen,

   Allereerst vind ik het moedig van je om deze serie foto’s te laten zien. Voor ouders van kinderen die aan het begin van een schisis-behandeltraject staan, zijn deze foto’s beslist een opsteker. Je weg naar het eindresultaat was lang en dit resultaat is echt FANTASTISCH! Het is zo mooi geworden.
   Ook een pluim voor je lieve, betrokken ouders, die jou en je broer, al die jaren zo liefdevol hebben gesteund, tijdens de vele behandelingen in het ziekenhuis.

   Persoonlijk vind ik het een pluspunt dat de medici tegenwoordig al op ‘n jonge leeftijd met een neus-correctie starten, dit is zo belangrijk voor je zelfvertrouwen. Verder vind ik het heel knap dat je nooit logopedie hebt gehad.

   Ik vind het een voorrecht dat ik je heb leren kennen. Marleen, ik heb het volgende al vaker tegen je gezegd en ik bevestig dit nog ‘n keer: JE MAG ER ZIJN!

   Liefs Irene

  • Hi Tanja,
   Dankje! Die behoefte hoop ik hiermee ook te vervullen. Voor jou wat laat, maar wellicht hebben anderen hier iets aan. Ik vind dat er online weinig tot geen foto’s te vinden zijn waarbij je het resultaat kunt bekijken. Ik hoop binnenkort meer van dit soort blogs te kunnen plaatsen met foto’s van uitbehandelde ‘patiënten’.
   Succes met de laatste stappen!

 6. hallo Marleen,
  Oef, die eerste foto, zo’n lief klein baby’tje, met een lange weg te gaan. Eerlijk gezegd schoten de tranen bij mij in de ogen. En dan de hele reeks met het fantastisch mooie eindresultaat. Geweldig dat je dit deelt!

 7. Hoi Marleen,

  Een fantastische site en wat ben je mooi geworden.
  Het resultaat is zo mooi dat al die operaties het meer dan waard zijn geweest. Inkomen nog even met mijn kleintje maar ik vertrouw op de artsen!

  • Dankjewel! Leuk om te horen. Succes met je kleintje.

  • Dat is een goed resultaat Marleen, ik ben zelf inmiddels wat ouder en man. En heb in mijn jaren er ook werk van gemaakt. en naar ruim 20 onder het mes was ik er dan. waarbij met een snor het af te maken is.
   Wat ik je niet aan raad in jouw geval. maar heb el vrouwen gezien die met opmaak het zelfde bereiken.
   Desondanks blijft het moeilijk in een wereld waar uiterlijk op de eerste plaats staat! dus ouders van hebben geen idee welke waarde hun steun is tot hoge leeftijd is. dood doeners, als je mag er wezen enz. zijn niet positief, maar lief bedoelt en daar houd het mee op.
   het beste compliment was als een derde je echt niet gelooft, dat je er mee geboren bent.
   Reden waarom ik voor het eerst in 10 jaar iets post op internet, is de reactie dat er word vertrouwd op de artsen waar je toevallig bij terecht komt. Niet doen dus! ook hier zijn een hoop prutsers te vinden. en wat mij in het verleden een operatie of 3 extra heeft gekost om pruts werk weer te herstellen. onnodig leed pijn enz. met dank aan snij gele artsen die denken dat er wel even bij te kunnen doen. ook dit is een specialisme en met internet eis er aan de hand van ervarings- verhalen, veel te vinden waar je wel en niet moet wezen, met je kind.
   Een kind is dan ook over gelevert aan aan een betrokken ouder, die het beste wil! de boel aan elkaar gooien kan elke arts, zie bv. de komiek van tv. een school voorbeeld van desinteresse van ouders en hij zelf op latere leeftijd.

   • Dankje Frans! Knap dan dat je er nu iets over post op internet. Jammer te horen dat je onnodige, extra operaties hebt moeten ondergaan.
    Er is momenteel een verandering gaande betreffende de kwaliteit en kwaliteitseisen die er aan de schisisteams gesteld (gaan) worden. Dit zijn echter processen die helaas niet in een paar maanden door te voeren zijn.

   • Beste Frans, dapper dat u uw reactie plaatst, uw mening en eigen ervaringen deelt.
    Enerzijds en terecht concludeert u dat we in een maatschappij leven waarin het belang van een ongeschonden, symmetrisch uiterlijk ons door de strot wordt geduwd. Dus: hoeveel beroemde, bekende vrouwen met een schisis kennen we? Als belangrijke eigenschap van mannen wordt humor genoemd… dus de 2 mannen die ik ken – cabaretier Jan Jaap van der Wal, en pantomimespeler Rob van Rijn die clown wilde worden – moeten zich blijkbaar van hun grappige kant laten zien om op tv te komen.
    Daarom anderzijds jammer om te lezen op deze site dat juist u – als eigenaar van een schisis – meedoet aan de maatschappelijke norm d.m.v. uw pijnlijk verwijt aan het adres van (de ouders van) Jan Jaap dat zijn uiterlijk met desinteresse te maken zou hebben.
    Ik roep bij deze iedereen op om een ieder te respecteren, in zijn waarde te laten en persoonlijke keuzes die men maakt over het aantal, en welke, operaties hij / zij wil ondergaan derhalve niet te veroordelen. De grens waarop iemand klaar is met bijv. cosmetische ingrepen ligt voor ieder individu en iedere situatie nl. weer anders, kan ik u uit eigen schisis-ervaring meedelen.

 8. Hi Marleen,
  Wat super leuk dat je dit deelt! Je mag d’r trots op zijn! Je was al mooi zonder al die operaties, maar als ik dan naar de eindfoto kijk… zie ik niet eens dat je schisis hebt!
  (Deel bericht verwijderd op verzoek.)
  Groetjes!

 9. Hi Lotte,
  Dankjewel voor je super leuke reactie en de complimenten! Ik ga je zo een mail sturen.
  Groetjes Marleen

 10. Wendy de Jongh

  Hoi Marleen,
  Ten eerste, echt diepe respect voor je! Wat een weg heb je bewandeld zeg, heftig!
  Onze jongste Lucas is nu bijna 5 jaar. Geboren met een enkelvoudige schisis rechts.
  Inmiddels “gelukkig” pas 2 operatie’s rijker. Z’n lip en gehemelte sluiting. Ondanks dat ie pas 5 is denk ik steeds meer aan wat er komen gaat z’n kaakoperatie. Dit wordt namelijk ook voor de eerste keer dat ie er ook het besef van heeft wat er gebeurd. Ik hoop dat ik hem tegen die tijd deze prachtige foto’s van jou kan laten zien. Want prachtig ben je! Dank je wel voor deze blog!

 11. Hoi Marleen,
  Ik ben Pauline, 16 jaar en ook geboren met een enkelvoudige schisis. Ik ben nu volop bezig met de laatste eindcorrecties, mijn chirurg heeft vorig jaar mijn lip geopereerd maar hij heeft dit zo gedaan dat slecht de helft van mijn lip gevuld is en eigenlijk de schisis kant nu mooier is dan de niet-schisi kant. Ik zie hier dat jij een lippenroodcorrectie hebt gehad, mijn chirurg vertelde mij dat dit ten strengste af te raden is omdat het een blijvend litteken is, daarom wilde ik vragen hoe het er bij jou nu uitziet en wat het litteken heeft gedaan aan jou gezicht.
  Zou je me willen email’en, ik heb namelijk al heel veel op jouw blog gekeken naar mogelijke correcties.

 12. Hi Pauline,
  Dank voor je bericht! Ik ga je een mailtje sturen.
  Groetjes Marleen

 13. Hi Marleen, bedankt voor de geweldige blog met foto’s! Je bent echt prachtig, wat een resultaat zeg, super mooi om te zien! Zou je mij in een privé mail de gegevens van jouw plastisch chirurg + ziekenhuis door willen geven? Ik zou je ontzettend dankbaar zijn. Hartelijk dank en veel liefs, Francien

  Mijn email: schisis2016@gmail.com

 14. Amber van duren.

  Hallo Marleen. Wat een mooie foto’s allemaal. En inderdaad. Je ziet je littekens helemaal niet. Ik wist zelf niet dat je dat ook kon behandelen. Ik ben zelf 26 jaar. En heb een aan de linkerzijde Schisis. Ik heb binnekort een afspraak met het Schisisteam voor een neuscorrectie en neusvleugel. Maar nu ik op de foto zie dat je littekens helemaal niet meer ziet. En het bobbeltje op je lip. Zit ik er ook aan te denken om te doen. Ik weet heelaas niet hoe dat gaat. Zou je mij een mail over willen sturen. Hoe jij het ervaren hebt en hoe ze dat bij jou hebben gedaan. Groetjes Amber

 15. Dankje Amber! Ik heb je zojuist gemaild.

 16. Hoi Marleen! Bedankt voor je fotoblog, er is inderdaad veel te weinig info hierover.
  Ik heb dezelfde vragen als Pauline en Amber, graag zou ik ook een mailtje van je willen ontvangen indien mogelijk.

  Groet,

  Sammy

 17. Ik heb je gemaild Sammy!

 18. Dag Mevrouw,

  Fijn om eens foto’s te vinden van een volwassene met/na schisis.
  Wij zijn zwanger van een 2e kindje en net te horen gekregen dat deze een dubbele schisis heeft.
  Alle info al gehad van een speciaal team.
  Toch vond ik nergens foto’s van hoe het uiteindelijk eruit zag als volwassene .

  Hoe hebt u dit allemaal ervaren ?
  Bent u veel gepest geweest?

  Mvgr

  Jill

 19. Beste Jill,
  Dank voor uw bericht en gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Dat zal even schrikken geweest zijn. Zo te lezen zijn jullie al veel informatie aan het verzamelen. Er komt nu veel op jullie af, maar jullie zullen merken dat de focus straks vanzelf weer verlegd wordt naar jullie kindje, wiens schisis maar een heel klein onderdeel is van hem of haar.
  Ja, ik heb deze foto’s ook geplaatst omdat ik dit zelf ook nergens vond.
  Ik ben gelukkig nooit gepest en mijn ervaringen omtrent schisis zijn grotendeels positief. Ik heb dit alles verwerkt in het boek ‘Geboren met een schisis’. Hierin kunt u mijn complete schisisverhaal lezen.
  http://www.boekenbestellen.nl/boek/geboren-met-een-schisis
  Groetjes Marleen

 20. Hoi Marleen, helemaal top. Onze zoon is nu 6 jaar. Het gaat goed met hem. Mooi vrolijk ventje met een mooi karakter en staat super enthousiast in het leven. Ik weet dat ik 6 jaar geleden toen ik zwanger was van Djurre me de laplazerus gezocht heb op het internet naar enige informatie. Wat ik in het begin vooral lastig vond was het voeden. Djurre had ook veel last van reflux en volgens het schisisteam was dat iets wat we los van elkaar moesten zien. Ik heb de hele kast vol gehad met allerlei soorten flessen waar de habermann speen op paste, want zijn voeding moest tenslotte verdikt worden. Uiteindelijk kreeg het schisisteam een soort van eigen community op internet waar je, je eigen verhaal kwijt kon en ervaringen uit kon wisselen en toen kreeg ik als moeder pas rust. Ook kun je daar rechtstreeks aan het team je vragen stellen en denken ze met je mee.
  Nu zitten we in stil vaarwater. Één van die onderwerpen die ik dan ook lastig vond is dat wat er komen gaat. Het ene moment overvalt het je en het andere moment kun je het aan zien komen. Er zijn wel richtlijnen die gevolgd worden zoals bijvoorbeeld met 6 maanden lipsluiting en zachte gehemelte en met 3 jaar sluiting harde gehemelte, althans zo ging het bij ons. Daarnaast maakt het schisis team ook nog wel eens uitstapje, omdat men toch iets anders vind of denkt dat het beter is dat. Ook ik kan hier nog hele verhalen kwijt. Maar vond het nu vooral fijn om te lezen over je kaakoperatie, daar groeien wij nu heel langzaam naar toe. Hij is nu met name aan het wisselen, maar als zijn volwassen tanden er zijn breekt de volgende stap aan, althans als ze het plan volgen. Gek genoeg ben ik nog niet toe aan een boek om te lezen over schisis. Misschien omdat Djurre vrij nuchter en er zelf heel relaxed onder is.

  Mijn dank voor het delen van jouw foto’s en verhaal

  Met Vriendelijk Groet,

  • Dankjewel Kristel! Fijn te horen dat het zo goed gaat met je zoon. Dat wat je zegt herken ik wel; het ene moment gebeurt er een poos helemaal niets, en dan opeens zit je er weer midden in.

   En als je nog (openbaar) verhalen kwijt wil, dat mag altijd op deze site. 😉

   Groetjes, Marleen

 21. Wat een super goeie Blog met hele mooie foto,s en verhalen erbij. Hier zullen echt heel veel mensen iets aan hebben.. Ik ben zelf nu 35 en ook geboren met een schissis. ik heb ook alles ervaren wat jij hebt ervaren. Helaas heb ik te slechte foto’s toen ik werd geboren. en zijn er te weinig tot geen foto’s gemaakt tijdens operatie. Jammer. Maar nu ben ik super gelukkig en trots op mezelf wat ik al heb bereikt met een schissis.

  Wees super trots op jezelf. Je ziet er echt goed uit. 🙂

  • Thanks Wesley!
   Ik had ook niet heel veel fotomateriaal om uit te kiezen. Er was een periode dat ik helemaal geen foto’s wilde; de foto van de kaakoperatie is de enige die is gemaakt, mijn moeder stond erop. Leuk voor later, zei ze. Inmiddels ben ik blij dat ze hem heeft gemaakt! 🙂

 22. Hoi Marleen,

  ik ben net achttien jaar en ben geboren met een schisis. Een paar maanden geleden heb ik mijn laatste operatie gehad: de neuscorrectie. Ik ben zeer tevreden met het resultaat, voornamelijk omdat nu bijna niemand (op)merkt dat ik een schisis heb. Misschien een beetje een rare vraag, maar hoe belangrijk was het voor jou wat andere mensen vonden van het feit dat je een schisis hebt en de mate waarin dit opgemerkt werd.
  Ik vind de resultaten van jouw operatie’s ook enorm goed gelukt trouwens!

  • Hi Lara,
   Dank voor je reactie en compliment! Fijn dat je blij bent met het resultaat van je operatie!
   Geen rare vraag hoor. (Bovendien vind ik niet zo gauw iets raar. 😉
   Toen ik jouw leeftijd had – oh, wat vind ik mezelf nu oud klinken! – speelde dat een grotere rol dan nu. Maar toch heb ik me daar nooit door laten leiden. Andere mensen vinden toch wel wat van je, wat je ook doet en hoe je er ook uitziet. Bovendien leg je zelf vaak veel meer nadruk op je schisis dan een ander dat doet. Bij mijn laatste neuscorrectie was ik ontzettend blij met het resultaat. Zag zelf ook heel duidelijk verschil. Maar mensen die niet wisten dat ik geopereerd was, die zagen het helemaal niet!
   Dit is een zeer beknopte antwoord. Hoop dat je er iets aan hebt. In mijn boek ga ik hier veel uitgebreider op in. (https://schisiservaringen.nl/boek/)
   Groetjes Marleen

 23. Geweldig hoe je op zo veel verschillende manieren informatie en ervaringen verspreidt. Ben zelf in verwachting van een kindje met een schisis en heb nu al enorm veel aan je site en boek gehad. Dank voor al je inzet en je positieve maar realistische instelling!

 24. Hallo,
  Wat ziet het er mooi uit. Ik ben 15 jaar en hoop dat ze mijn lip ook zo mooi kunnen maken. In welk ziekenhuis ben jij geholpen? Ik wordt behandelt in Tilburg, maar ze willen geen correctie toepassen op mijn lip/neus. Zou je mij een e-mail willen sturen.
  Groetjes Nienke,

  • Hi Nienke,
   Dankjewel! Ik ben geholpen in het UMC (Utrecht). Mijn hele verhaal kun je lezen in het boek ‘Geboren met een schisis’ (https://schisiservaringen.nl/boek). Mijn zoon wordt overigens ook behandeld in Tilburg. Waarom willen ze geen correctie toepassen? Je kunt me eventueel mailen op marleen @ schisiservaringen.nl.
   Groetjes,
   Marleen

 25. Een vervelende zaak, het schisis probleem. Tenminste voor mij is het een probleem. Ik heb bij na 50! operaties gehad om mijn gezicht weer te fatsoeneren. Ik ben 59 jaar en nóg is het niet over.
  Mijn huig is nog gespleten en die wil ik graag nog dicht hebben. Maar mijn artsen zien er geen heil meer in.
  Maar ik geef het nog niet op want ik heb nog problemen met eten en praten. Dus dan maar voor een second
  opinion naar een andere ziekenhuis.
  Ik blijf hopen op een verbetering.
  Vriendelijke groetjes, Johan Kruiger.

  • Hi Johan,
   Wow, 50 operaties… Heftig hoor, zeker omdat je nog niet tevreden bent en problemen ervaart door je schisis. Eens langsgaan bij een ander schisisteam kan geen kwaad. Veel succes!
   Groetjes,
   Marleen

 26. Kwam je verhaal toevallig tegen, indrukwekkend. Wilde ik je even laten weten. Mijn zoontje kwam vandaag thuis met een verhaal over schisis bij een meisje in zijn klas en haar verhaal hierover. Vandaar. Groet Maarten

 27. Hoi Marleen,
  Wat een mooi en indrukwekkend overzicht heb je gemaakt. Dan besef ik me weer hoeveel mijn zoon ook al achter de rug heeft. Overmorgen mag/moet mijn zoon voor zijn neuscorrectie en ik (en hij!) vind het zo spannend. Dus het stukje over de neuscorrectie had mijn speciale aandacht. Het zal weer een pittige tijd worden. Maar we gaan voor het resultaat van een goede ademhaling en een rechtere neus, dus we zetten de schouders eronder.
  Jij ziet er prachtig uit. Dank voor je mooie foto’s en commentaren erbij.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*

%d bloggers liken dit: