‘Operatie Glimlach: hier en daar’ = aandacht schisis + trainingen NL + operaties ontwikkelingslanden

Aandacht voor schisis kan er niet genoeg zijn. In Nederland heerst nog veel onbekendheid over wat de aandoening precies inhoudt. Gelukkig hebben we hier wel goede zorg voor kinderen die met een schisis geboren worden. Anders is dat in ontwikkelingslanden. Veel kinderen overlijden aan een schisis omdat ze niet kunnen eten en drinken door het ontbreken van toegang tot zorg. Vereniging BOSK heeft daarom samen met de organisatie Dokters van de Wereld de actie ‘Operatie Glimlach: hier en daar!’ opgezet in de vorm van een Dam tot Dam Miniloop voor kinderen. Een actie met een driedubbel doel: aandacht voor schisis + trainingen in Nederland + operaties in ontwikkelingslanden.
operatie glimlach kind rent voor kind schisis

Dam tot Dam Miniloop voor kinderen

Overal ter wereld worden kinderen met een schisis of andere gezichtsafwijking geboren. Voor ouder en kind begint dan een heftige tijd. In Nederland is dat een tijd van veel operaties en leren leven met een gezicht dat er iets anders uitziet dan mensen gewend zijn. In ontwikkelingslanden hopen ouders dat hun kind überhaupt overleefd, omdat zorg ontbreekt of kinderen worden verbannen.

operatie glimlach kinderen rennen voor schisis

Dam tot Dam Miniloop.

Dokters van de Wereld en BOSK willen het lot van deze kinderen verbeteren. Op zondag 21 september 2014 willen de organisatoren met zoveel mogelijk kinderen meedoen aan de Dam tot Dam Miniloop. De Mini-Loop is onderdeel van het bekende hardloopevenement de Dam tot Damloop, die dit jaar zijn 30e jubileum heeft. Door middel van sponsering wordt geld opgehaald.

De Mini-loop vindt plaats in de ochtend te Zaandam voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Afhankelijk van je leeftijd ren je een afstand van 0,6 tot 2,2 kilometer. Je finisht op de Peperstraat, precies waar de ‘grote’ Damlopers later op de dag ook finishen!

Besteding van de opbrengst

Met de actie ‘Operatie Glimlach: hier en daar!’ hoopt de organisatie € 25.000,- op te halen. De opbrengst wordt besteed aan operaties van kinderen met een schisis in ontwikkelingslanden en aan workshops zelfvertrouwen voor kinderen met een schisis in Nederland.

Hoe gaat het in z’n werk?

Iedereen die op 21 september ouder is dan 4 jaar en jonger dan 13 mag meedoen; met schisis of zonder schisis, dat maakt niet uit. Voor aanmeldingen en vragen kun je terecht bij m.verstraaten@doktersvandewereld.org. Elk kind dat zich aanmeldt krijgt een T-shirt, bouwstenen voor een spreekbeurt op school, plus flyers en informatie waarmee zij en hun ouders aan vrienden en bekenden kunnen vertellen waarom het belangrijk is dat zij worden gesponsord.

Schisis in Nederland & BOSK

Schisis in Nederland & BOSK

Doe jij ook mee op 21 september aan ‘Operatie Glimlach: hier en daar’? Geef je nu op!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*