Perfect met schisis – Verslag fotoshoot door Hein Roth

Hein Roth stuurde weer verhaal in. Zoals altijd positief en met een vrolijke noot. Een verhaal over zijn debuut als model.
FOTO’S: MARC LAMBRACHTS

Naam: Hein Roth (1963)
Woonplaats: ’s-Heerenberg
Relatie tot schisis: Geboren met een enkelzijdige lipspleet en kaakspleet

fotoshoot schisis JOW Fashion

Hein

Perfect met schisis

We kennen allemaal dat gevoel nog wel: lichte spanning als je alleen al denkt aan het schoolreisje dat over een paar weken plaatsvindt. Naarmate de dag dichterbij komt, wordt het gevoel heftiger. Tikkeltje onrustig, onzeker, maar ook plezierig! Hoewel mijn laatste schoolreisje al geruime tijd achter mij ligt, was het gevoel zeer herkenbaar. Weken eerder hadden ruim tachtig lotgenoten zich opgegeven voor de fotoshoot ‘Beautiful because of imperfection’. Schisispatiënten, van jong tot iets ouder, jongen, meisje, groot, klein. Uiteindelijk konden er acht personen hun debuut maken als model en ik was daar een van!

JOW Fashion

Zondag 18 oktober 2015 was het dan zover. Plaats van handeling Den Haag, bij Angelle Chang en haar medewerkers van JOW FashionAngelle Chang is fashiondesigner en moeder. Haar zoontje Jowin (4) is geboren met een schisis. Van de partij waren de licht opgewonden modellen, de immer opgewonden fotograaf Marc Lambrechts, zijn Wendy om hem wat te kalmeren en die ook de visagie voor haar rekening nam en natuurlijk Angelle zelf en haar medewerkers.

Vakmanschap

In de binnenstad hadden we veel bekijks vanwege de prachtige collectie die bij iedereen ook erg mooi stond. Exclusief, modieus, kwalitatief hoogstaand! Het vakmanschap van Marc zorgde voor prachtige foto’s, in velerlei poses van de gewillige modellen. Verder viel de onvermoeibaarheid van allen op.

Geen schisismensen

Uiteindelijk zijn we van 10.30 tot 16.00 uur in touw geweest. Dit keer waren we modellen. Geen schisismensen, en zeker geen patiënten! Stuk voor stuk mooie modellen, allemaal perfect op onze eigen manier! Met veel indrukken, verhalen en nieuwe facebookvrienden ging iedereen met een mooie glimlach weer naar huis! We did it!

fotoshoot schisis JOW Fashion

fotoshoot schisis JOW Fashion

fotoshoot schisis JOW Fashion

fotoshoot schisis JOW Fashion

2 reacties

 1. Ik wil graag wat kwijt over deze fotoshoot. Niet over de shoot zelf. Die vind ik prachtig. Maar wel over hoe het is gepubliceerd in de Havenloods, een huis aan huis blad in Rotterdam, van woensdag 9 december.In een grote kop boven het artikel wordt de mij door merg en been snijdende H-woord gebruikt. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat dit scheldwoord weer gemeengoed gaat worden? Zo jammer. Het maakt mij zo verdrietig.

 2. Hi Reini,
  Dank voor je reactie!
  Ik heb gemerkt dat er twee groepen mensen zijn: een groep die geen probleem heeft met het woord hazenlip, en een groep met een soortgelijke mening als u. Daarbij ziet de eerste groep dit woord niet als scheldwoord, maar vaak als een naam die zorgt voor verduidelijking.
  Met deze site probeer ik schisis meer bekendheid te geven, zodat meer mensen weten wat het is en vooral wat het inhoud.
  Een meisje heeft eerder dit jaar over dit onderwerp een blog geschreven voor deze site:
  https://schisiservaringen.nl/hazenlip/
  Aan de reacties hier zie je ook diverse meningen. Op Facebook is hier toen ook een flinke discussie over ontstaan.
  Groetjes Marleen

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*