‘Door de hulp staan “onze” kinderen nu zo anders in het leven!’ Rinnie, Project Namaste

project namaste

Spraaktherapie

Mijn naam is Rinnie de Groot en samen met mijn man Bram heb ik Project Namaste opgezet. Al ruim drie jaar reizen we verschillende keren naar Indonesië om kinderen te helpen die geboren zijn met een schisis en/of een open gehemelte. In deze periode hebben we nu 102 kinderen kunnen helpen door middel van een operatie! Daar zijn we super trots op.

Al het geld naar schisiskinderen

Bram en ik hebben drie kinderen en vier kleinkinderen. Naast Project Namaste hebben we beide een baan. Van het inkomen hiervan betalen wij onze eigen vliegticket’s en verblijfskosten. Door op markten te staan en presentaties te geven proberen we aan geld te komen om de operaties te betalen en daarmee de schisiskinderen te helpen. We kunnen met een gerust hart zeggen dat al het geld dat binnenkomt daadwerkelijk ten goede komt aan ‘onze’ schisiskinderen.

project namaste

Samen oefeningen doen

Bekende gezichtjes terugzien

We zijn nu net terug van een reis naar Indonesië. We hebben gelukkig weer veel kunnen doen. Dit keer stond er onder andere een family-gathering op het eiland Rote op Timor op de planning. Hier waren achtentwintig oudpatiëntjes samen met hun ouders uitgenodigd. Vele bekende gezichtjes zagen we weer terug.

Medische check

Voor dit samenzijn hadden we een goedkoop hotel gereserveerd waar iedereen 1 nacht verbleef. Dit om ervoor te zorgen dat we twee volle dagen met elkaar waren. Zodra de kinderen binnen kwamen kregen ze een medische check. De meesten waren wel oke, maar er waren ook bij waar toch nog een vervolg-operatie nodig is.

project namaste

Plezier maken

Spraaktherapie

We hebben verschillende spelletjes gedaan, zoals touwtrekken en stoelendans. Daarnaast deden we oefeningen die zowel leuk als nuttig voor de ontwikkeling zijn. We hadden een boekje mee met daarin verschillende oefeningen voor spraaktherapie. In het boekje stonden ook verschillende recepten om met eenvoudige middelen een fruit of groentehapje te maken. Dit om de groei van de kindjes te bevorderen. Spelenderwijs hebben we kaarsjes uitgeblazen, ballonnen opgeblazen en papier wegblazen. We hebben geoefend met verschillende klanken: ‘ooo’, ‘aaa’ et cetera. We hebben vreselijk gelachen!

project namaste

Poetsles

Poetsles

Na een nacht goed slapen hebben we met elkaar het ontbijt genuttigd. Hierna hebben we zowel aan de kinderen en de ouders tandenborstels uitgedeeld en hebben we ze poetsles gegeven. Want hygiëne staat hoog in het vaandel, maar is daar niet zo vanzelfsprekend. Wat een feest en lol hebben we beleefd, jong en oud aan de poets. Voor elk kind hadden we een t-shirt of iets anders van Kolewa Foundation, een organisatie waar we mee samenwerken. Zo kregen alle kinderen een tasje met dingen erin die ze thuis konden gebruiken voor spraakles.

Anders in het leven

De kinderen en wij hebben ontzettend veel plezier gehad en we waren heel blij om te zien hoe verschillende kinderen gegroeid waren. Veel van hen staan heel anders in het leven als toen we ze leerden kennen. Wij gaan zeker door met helpen, want als niemand wat doet gebeurt er ook niks.

Voor meer informatie: Project Namaste.

Wij beloven niets, we doen het gewoon

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*