Stelling: ‘Cosmetische chirurgie moet afgeschaft worden.’

In deze serie wordt telkens een aan schisis gerelateerde stelling voorgelegd. Een aantal mensen die bekend zijn met schisis geeft in dit artikel zijn mening over deze stelling.

Hoe denk jij over deze stelling?

Note: een discussie is prima, laten we echter elkaars mening respecteren.

Cindy Vanwinnendaele
(1978)
Zoon met een schisis

“Ik zou zeggen: ieder doet wat hij wil. Alleen moet er een groot verschil gemaakt worden in de tussenkomst voor de betaling. Ik zou het bijzonder jammer vinden dat een neuscorrectie uit schoonheidsoverwegingen evenveel terugbetaald wordt dan een neuscorrectie in ons geval.”

Colinda Visser
(1969)
Dochter en zoon, beide geboren met een schisis

“Cosmetische chirurgie is voor kinderen en volwassenen met een aandoening of handicap of bijvoorbeeld schisis heel belangrijk! Mijn dochter is door haar neusoperatie (van een platte neus naar een gewonere neus, zeg maar)’een heel andere meid geworden en vele malen blijer met zichzelf. Veel zelfverzekerder. Dat is toch fantastisch! Nee hoor, ik ben heel blij dat cosmetische chirurgie mogelijk is!”

Jan
(1949)
Kleinzoon met een schisis

“Nee, maar er zijn wel grenzen wat mij betreft, en in bepaalde gevallen mogen de betreffende mensen dan ook zelf volledig de kosten dragen. Dit geldt niet voor schisis! Deze kosten dienen gedekt te worden door de ziektekostenverzekeraars.”

Samantha de Kruijff
(1989)
Zoontje met enkelzijdige volledige schisis

“Oneens. Hoe fijn is het dat deze mogelijkheid er is om je neus of lip nog mooi te laten corrigeren.”

Ingrid
(1986)
Dochtertje en broer hebben een enkelzijdige volledige schisis

“Waarom? Omdat iemand ervoor zichzelf acceptabeler uit wil zien? Misschien voelt iemand zich wel erg ongelukkig waardoor hij/zij deze keuze maakt. Daarnaast hebben mensen die geboren zijn met een schisis er wel baat bij dat er zoveel cosmetische ingrepen zijn. Deels hebben daardoor plastisch chirurgen ervaring.”

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*