Stelling: ‘Het hebben van een schisis belemmert je op liefdesgebied.’

In deze serie wordt telkens een aan schisis gerelateerde stelling voorgelegd. Een aantal mensen die bekend zijn met schisis geeft in dit artikel zijn mening over deze stelling.

Hoe denk jij over deze stelling?

Note: een discussie is prima, laten we echter elkaars mening respecteren.

 

Ingrid
(1986)
Dochtertje en broer hebben een enkelzijdige volledige schisis

“Ik denk het niet. Misschien kun je je in de beginfase wel onzeker voelen door je schisis, waardoor je minder snel contact maakt met iemand die je leuk vindt. Verder zijn er in mijn ogen geen belemmeringen binnen een relatie als je een schisis hebt.”

 

 

Desiree Maes-Zontrop
(1988)

Zoontje met een enkelzijdige schisis en gedeeltelijk open gehemelte
“Oneens. Als je de ware liefde tegenkomt zal deze je accepteren zoals je bent. Ook met een schisis of litteken. Mijn zoontje is dol op kusjes krijgen, dus ik zie niet in hoe hij hierin ooit belemmerd zou worden.”

 

 

 

Annemarie de Jong-Hoogeveen
(1977)
Zoon met een dubbele lip-, kaak- en gehemeltespleet

“Ik denk dat het eraan ligt hoe zeker of onzeker je zelf bent…”

 

 

 

 

Colinda Visser
(1969)
Dochter en zoon, beide geboren met een schisis

“Totaal niet mee eens, dat kan ik nu zeggen! Ik was er altijd wel bang voor, maar ik heb 14 jaar in een bioscoop gewerkt en ik zag daar regelmatig leuke stelletjes waarvan 1 van de twee een schisis had. Dolverliefd. Daar werd ik zelf ook altijd erg blij van. Nu mijn dochter 20 jaar is en gewoon een tiener is met alles erop en eraan en dus ook verkering heeft gehad, was er niet een die ook maar een opmerking of probleem maakte van haar schisis. Dat verbaasde mij weer wel, maar het feit dat mijn dochter na maanden steeds zelf maar eens vroeg ‘wat vindt je nou eigenlijk van mijn schisis?’ Waarop ze allebei antwoorden: ‘Ja, en? Wat is daarmee?’

2 reacties

  1. Eigenlijk zou het eens interessant zijn van ervaringen van mensen met schisis zelf te horen. Want anderen (zelf mama’s) kunnen het niet echt weten.

    Het heeft uiteraard invloed op liefdesvlak en niet alleen door de onzekerheid van diegene zelf. Want waardoor komt die? Door de ervaring met de buitenwereld dat men verschilt. En helaas is zelf met een goed herstelde schisis de symmetrie in het middengezicht verstoord en dit heeft uiteraard gevolgen op de waarneming van attractiviteit ook al die zeker subtiel is en bij het bewust aanspreken genegeerd wordt, want wie wil toegeven dat hij of zij iemand met schisis minder aantrekkelijk vindt.

    Gelukkig heb ik mijn liefje gevonden en zijn we gehuwd en hebben twee kinderen. Maar heb ik door mijn schisis zeker veel minder positieve ervaringen als jonge volwassene voordat ik mijn man heb leren kennen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*