Wat mag je verwachten van een schisisteam?

Deze week kreeg ik van een bericht van een moeder over wat zij mag verwachten van een schisisteam. Een interessante vraag, zeker wanneer je ervaart dat je verwachtingen niet overeenkomen met de praktijk.

“Het valt ons allemaal zo erg tegen dat we niet meer weten wat we moeten. Op zoek naar een ander schisisteam? Of verwachten wij te veel van het schisisteam?

We verwachten gewoon een beetje begeleiding in het proces. Steun, en een team dat met ons mee denkt als we een probleem aangeven. Is dat te veel gevraagd? Het is toch allemaal even anders; een kind met schisis. Ik had niet verwacht dat we het allemaal zelf moeten uitvinden. We hebben dit al twee keer aangegeven bij het schisisteam, maar ook dan wordt er niets meer gedaan…”

De vraag van deze vrouw is of dit normaal is of dat ze te veel verwacht.

Wat vind jij? Hoe gaat dit bij jouw schisisteam?

 

1 reactie

  1. Het is idd moeilijk om dat te beantwoorden. Wat verwacht je dan van een team? Wat gaat er dan niet goed?
    Wij zitten bij umc Nijmegen en als je op het spreekuur komt, worden alleen die dingen gedaan en onderzocht die op dat moment gepland staan. Wat ik vrij logisch vind. Dat is bij de huisarts en andere specialisten ook zo. De tijd is beperkt . Ik verwacht ook geen gesprek van een uur als ze maar 20 minuten hebben bijvoorbeeld. Heb je andere vragen kun je dat bij de verpleegkundige neerleggen. Je kunt haar bijv bellen en erover praten. Vaak maken ze dan een nieuwe afspraak die langer duurt. Ik heb ooit van de GGD gehoord dat mijn dochter niet goed groeide. Dat heb ik gemeld en ik kreeg een afspraak bij een kinderarts die dat onderzocht. Dat was ook toen ze slecht hoorde.
    Ik weet dus niet of je teveel verwacht, want ik weet niet wat je verwacht.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*