Waarom ik stop met schisiservaringen.nl en de verkoop van het boek ‘Geboren met een schisis’

In oktober 2018 heb ik de website schisiservaringen.nl, de Facebookpagina en de verkoop van het boek ‘Geboren met een schisis’ overgedragen aan Jannie Bijlsma.

Het is tijd. Tijd om een waanzinnig mooi, waardevol en leerzaam project af te sluiten.

Waarom stop ik?

Eind 2010 besloot ik een langgekoesterde wens om te zetten in actie: schrijver worden. In 2011 begon ik met het schrijven van een manuscript van een thriller. Ik raakte zwanger en het bleek dat onze zoon, net als ik, met een schisis geboren zou worden.

Ik besefte dat ik mensen met mijn verhaal kon helpen en dat idee resulteerde in een project waarvan ik toen nooit had kunnen vermoeden dat het vandaag de dag zo groot zou zijn!

Toen ik begon met mijn schisisprojecten was dit het enige dat ik deed. Ik kon me hier volledig op richten en dat wierp resultaat af: mijn bereik groeide heel snel en mijn schisisprojecten werden steeds bekender.

Inkomsten

Toch zat er een plafond aan: onze zoon wilde ook eten. Ik heb dit boek nooit voor het geld geschreven (dan was ik er sowieso niet aan begonnen, want ik wist natuurlijk al dat de doelgroep klein is!), maar het is wel fijn als er iets terugkomt wanneer je vrijwillig zoveel tijd en energie ergens insteekt. (Iets anders dan alleen lieve reacties, want toen ik bij de supermarkt stond met een paar van jullie berichten, namen ze dat niet aan.) 😉

En er kwam ook wat terug: inkomsten uit de verkoop van ‘Geboren met een schisis’. Gelukkig, want ik had zelf veel geld geïnvesteerd in het laten maken van dit boek.

Waar sommige boeken pieken, is dit een boek met een lange adem. De verkoop van dit boek loopt nog steeds continue door en ik heb vele honderden bestellingen ontvangen.

Ik had talloze ideeën om meer schisisgerelateerde producten te creëren: overslagrompertjes, knuffelberen met schisis, kinderboekjes et cetera. Maar ik besefte dat ik steeds tegen hetzelfde plafond zou aanlopen: de doelgroep is niet groot genoeg om hier een volwaardig inkomen uit te halen.

Waarom het pijn doet hiermee te stoppen

De mensen die mij al heel lang volgen, weten misschien nog dat er periodes zijn geweest dat ik heel weinig nieuwe artikelen schreef. Niet omdat ik geen ideeën meer had – integendeel – maar omdat ik niet anders kon: ik stak de tijd in projecten/andere boeken (ja, die schrijversdroom heb ik wel waargemaakt!) waarmee ik extra inkomsten creëerde.

Maar steeds weer bekroop me het gevoel: het is zonde om zo weinig met schisiservaringen.nl te doen. Ik krijg nog elke week mailtjes of privéberichtjes van mensen die iets hebben gehad aan mijn site of boek. Ik ben hiermee nog steeds van waarde. Ook de website trekt ondanks de relatief kleine doelgroep enorm veel bezoekers. Hoe zonde is het om hier dan mee te stoppen?!

Begin dit jaar besloot ik er weer volop voor te gaan: veel nieuwe artikelen, ik zou beginnen met video’s opnemen en bedacht concepten voor de Facebookpagina. Ik maakte een serie rondom stellingen, en toen werd het weer stil.

Het ging niet meer.

Ik deed alles om mijn aandacht tussen de verschillende projecten te verdelen, waardoor ik niets met volle aandacht deed. Mijn nieuwe projecten stagneerden, terwijl ik daar zo graag aan wilde werken.

Ik besefte dat er maar 1 ding op zat: definitief stoppen met mijn schisisprojecten.

Ondanks dat ik hier nog steeds veel mensen mee help.
Ondanks dat de website, dankzij de vele openhartige verhalen die mensen wilde delen, van zoveel waarde is.
Ondanks het grote bereik dat ik nu heb.
Ondanks de mogelijkheden en kansen die er nog liggen.

Resultaat

Het er een beetje naast doen, dat werkt voor mij niet. Alleen volledig loslaten, hoe moeilijk ook.
In plaats van alleen kijken naar de kansen die er nog liggen, mag ik ook kijken naar het resultaat.

De 2 doelen die ik met mijn schisisprojecten had, heb ik in 5 jaar tijd naar volle tevredenheid behaald:

– Meer bekendheid en begrip voor schisis
– Mensen die met schisis te maken krijgen tot steun zijn

Op ‘Geboren met een schisis’ heb ik in al die jaren alleen maar positieve reacties gekregen. Hoe bijzonder! Ik heb heel veel mooie mensen mogen ontmoeten, zowel online als offline.

Het liefste wilde ik de website schisiservaringen.nl, de Facebookpagina en de resterende boeken overdragen aan iemand die hier vol passie en energie mee aan de slag wil. Die iemand heb ik gevonden: Jannie Bijlsma.

Aan iedereen die, op wat voor manier dan ook, de afgelopen 5 jaar betrokken is geweest:
Dank voor jullie support afgelopen jaren.
Voor de boekbestellingen.
Voor alle berichten en mails.
Voor jullie positiviteit.
Voor de mooie recensies.
Voor het delen van jullie verhalen, zowel op de site als privé.

Dankzij jullie werd het boek bekend en de website en Facebookpagina van schisiservaringen.nl groot.

Alle liefs,
Marleen

Ps. Wil je me blijven volgen in mijn leven als thrillerschrijfster? Ga naar www.marleenhartog.nl en schrijf je in. Ik mail je om te prikkelen en te inspireren. Soms verloot ik boeken of verzin andere leuke acties. Ik geef je een heel persoonlijk kijkje in mijn schrijfproces en deel obstakels en overwinningen. Dit op geheel eigen wijze in typische Marleen-stijl… Wees gewaarschuwd!
Ik zie daar graag terug!

5 reacties

 1. Stom toevallig heb ik net je boek uit. Gekregen van een vriendin die weet dat ik ieder moment een kindje met een schisis verwacht (Ik word vrijdag ingeleid na bijna 42 weken zwangerschap) De angst, onzekerheid, de zorgen… herkenning.. dat Was wat ik vond in je boek en op deze website. Ik zie op tegen wat komen gaat maar kijk inmiddels ook ontzettend uit naar het moment dat ik mn zoontje ga ontmoeten mede dankzij jouw boek en de ervaringen op deze Website.
  Daarvoor wil ik je bedanken. Zelfs al stop je, ik denk dat je boek nog veel mensen gaat helpen (wereldwijd, ik zit zelf in frankrijk). Ik hoop dat iemand het stokje overneemt die er 100% voor kan gaan en wens je alle succes !

  Hartelijke groet,kim

 2. Lieve Marleen,

  Bedankt voor je enorme inzet de laatste jaren om deze webpagina op te bouwen, te onderhouden en de interessante artikels.

  Een vergelijkbare site bestaat in Duitsland helaas niet. Dus heb ik veel geleerd van de bijdragen op schisiservaringen.nl. Bovendien heb ik als Duitse een inkijk gekregen hoe in Nederland met schisis wordt omgegaan.

  Maar ik snap volledig dat er soms veranderingen nodig zijn. Alles heeft zijn tijd.

  Succes voor jouw toekomstige projecten.

  Liefs

  Anja

 3. Dank je wel Anja! Ik ga je hier missen als trouwe en actieve volger. 🙂

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*